Není medicentrum jako medicentrum

Páteční večer (14.10.) se nesl v duchu vskutku slavnostním.

Po skončení pracovní doby jsem sedla na vlak a uháněla z Prahy na Moravu, abych stihla otevření nového medicentra v Krnově, které se konalo přímo v srdci města, v historických prostorech bývalé komerční banky u pošty.
Už když vejdete do této budovy, dýchne na vás atmosféra starší doby i přes veškeré moderní vybavení a cítíte se rázem “slavnostněji” než při cestě do večerky.

Procházela jsem jednotlivé ordinace, čekárny, lékárnu a přemýšlela, čím má tohle útulné zdravotnické zařízení náskok před ostatními.
Je to prosté a zároveň tak vzácné – tento projekt vznikl s dobrým úmyslem.
I ve zdravotnictví se dá vybočit z řady a tohle místo je důkazem.

Před lékarnou si na dotykových monitorech můžete vybrat příslušenství, které je v lékárně dostupné, v další patrech máte po ruce diabetologa, gynekologa a v krásné prosvětlené ordinaci praktické lékařky pro dospělé. Časem se otevře druhé patro, které bude patřit dětem.
Plujete z jedné vzdušné místnosti do druhé a říkáte si, že v tomto domě nelze nemít radost z práce. A jelikož přátelské atmosféra je pro mě stejně důležitá jako kyslík k dýchání, toto místo mě naprosto uchvátilo a stalo se pro mě motivací, abych nastartovala náhon na všechny čtyři kola.

Mým snem vždy bylo chodit do práce jako “domů”. A tady by se to myslím, mohlo v čase budoucím naplnit a pokud mi do toho všeho povolí papuče, jsem u cíle.
Můj pocit familiérnosti ještě posílil, když jsem zjistila, že pediatři se sice topí v bonboniérách zato gynekologové v tekutých darech, ale co! Já už po kolaudaci vím, kde je sklad! 🙂

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík