New´s lifestyle

Léto pokročilo a i když letos nemám klasické prázdniny, dlouhé letní večery, slunce a všudepřítomné úsměvy mi velmi prospívají. V před, před, před…..minulém článku jste se mohli dočíst, jak jsem se rozhodla změnit stravu a životní styl (http://blogdrklarky.cz/2017/05/09/parado-trp/). Odhodlání mi naštěstí vydrželo dodnes a proto jsem se rozhodla popsat změny, na kterých vidím pokroky jak na svém zdraví, tak na svém těle.

Aby to někdo nezaměňoval s dietou, změnila jsem tyto maličkosti, které dodržuji a ani to tolik nebolí jako ananasová dieta (fuj, ještě teď mě bolí žaludek).

  • Jím více a nebojím se jídla. Dlouho jsem byla zarytou dietářkou a bála se např. pečiva!. Jakmile jsem snědla něco víc, cítila jsem jak mi tloustne obličej, břicho a zadek. Teď cítím radost a vím, že to jednodušše vyběhám.
  • Více se pohybuju a to jakkoli. Chodím na procházky, občas přemůžu lenost a jdu do fitka a vždycky, ( fakt vždycky!) si poté řeknu, že jsem udělala dobře. A i ta večeře potom lépe chutná.
  • Nespěchám na výsledky. Jde to pomalu. No a co.
  • Vařím si sama a preferuji kvalitní jídlo. Snažím se neuchylovat se k nouzovkám a vždycky mám po ruce svačinu, ve které vím, co je.
  • Omezila jsem alkohol. Ano je to tak. Sama nikdy, s někým vyjímečně.
  • Konečně jsem získala strach ze sladidel a proto se jim vyhýbám velkým obloukem! Doporučuji díl Peklo na talíři – umělá sladidla. 🙂
  • Nenechám se ovlivňovat. Když to jíst nechci, tak to jíst nebudu, ať to vypadá ve společnosti jakkoli. Když to naopak chci, tak si to dám. Je to o mém pocitu, který nikdo jiný nemůže cítit. A jakmile mě někdo označuje za „vybíravku, dietářku“ – je mi to fuk. 🙂
  • Voda, voda, čaj, ( i káva). Piju všechno neslazené a hodně!
  • Nechodím spát přecpaná, nedělá mi to dobře a špatně se mi spí. Ale ani hladová, prostě vychytám ten správný pocit, kdy jsem do polosyta a dle toho načasuju i druhou večeři. A pak chrrrrrrr.
  • Konečně jsem pochopila, že jednou za čas zhřešit je výhoda. Tělo si zvykne na občasnou (ne každodenní, ale občasnou!) kalorickou bombu a není z toho v šoku tak, že by všechno uložilo do zásob. Prostě a jednoduše to spálí.

Tak to je pro dnešek vše. V další kapitole životního stylu bude nafocen můj běžný jídelníček a že se pořádně snažím, aby to vypadalo! Hodně si píšete i o odborné články, které jsou také ve výrobě, ale prostě ty prázdniny…. kdo by raději nešel běhat a pak na aperol! 🙂

Krásný víkend, sportu zdar a dobrou chuť !

Za fotografie vděčím své úžasné lifestylové kamarádce K.Č. …

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nákupní košík